• Tekvičková slávnosť a Zdravie z našich záhrad

          • Vyhodnotenie ,,tekvičiek"- diplomy a pavúčiky získali: Sabínka Gendiarová, Melisska Pastieriková, Šimon Géczy, Oskar Brna, Dorotka Vavrová, Viktor Hanzlík, Filip Brna, Oliver Pastierik, Šimon Šúň, Ivanka Fábryová a Sofia Lomnická.

            Zdravie z našich záhrad - diplomy a zrkadielka získali: Sabínka Gendiarová, Samuel Kohút, Miško Štrbák, Dianka Špeťková, Ľuboš Kováč, Sofia Lomnická Michal Poštrk, Peter Mazán, Martin Oršula.

            Všetci, ktorí sa zapojili do Tekvičkovej slávnosti a do Zdravia z našich záhrad, dostali sladkú odmenu.

          • Didaktické hry v Trstenci

          • V piatok, 29.9.2023, bolo pekné počasie a tak žiaci absolvovali didaktické hry. V Trstenci  nám najprv nechcelo horieť vlhké drevo. P.uč.Imreová poradila ešte suchú trávu a podarilo sa. P.uč. Birková vymýšľala hry Na zlodejov a policajtov, Na sudcu a súd, pretože policajti ani zlodeji nechceli prísť o svoju trofej. Potom nasledovala schovávačka, naháňačka, Na Mrázika a Pán kráľ daj vojačka. Deti hrali hry s oduševnením a to bolo najdôležitejšie: riadne sa hýbať. P.uč. Kováčová bola záchranárka: ošetrovala a fúkala každú boľačku a p.uč. Brokešová strážila, aby sa nik nezatúlal tam, kam netreba.  Radi pôjdeme aj na budúce. 

          • Športové popoludnie

          • Vo štvrtok 28.9.2023 od 14. do 15. hod. sme mali v rámci Týždňa športu športové popoludnie. Deti zo školského klubu sa v hojnom počte zapojili do hier: preteky v kopaní tenisovej loptičky, hľadanie písmen a zostavenie názvu z nich (bol to názov Slovensko), ukrytý poklad a ,,behačka" podľa zeleniny. Štvrtáci a tretiaci pomáhali svojimi skúsenosťami a prváci s druhákmi sa išli roztrhnúť, len aby aj oni pomohli. Zmiešané družstvá riadili aj naše bývalé žiačky, teraz už piatačky.

          • Vyhlasujeme Ponožkový október

          • Je to akcia, ktorú prebralo OZ Podaj ďalej Prešov z anglicky hovoriacej krajiny, kde sa nazýva SOCKTOBER (sock - ponožka, october - október). Zmyslom tejto aktivity je pred zimným obdobím vyzbierať 🧦 ponožky🧦  pre ľudí v núdzi. Zistilo sa, že najžiadanejšou časťou oblečenia v charitách a organizáciách starajúcich sa o ľudí sú 🧦 ponožky🧦 .

            Aj preto sa naša ZŠ s MŠ rozhodla opäť podporiť Ponožkový október, ktorý na Slovensku organizuje Podaj ďalej Prešov.

            Spolu môžeme pomôcť ľuďom v núdzi tým, že im kúpime obyčajné ponožky na zimu.

            Od 27.9.2023 bude vo vestibule školy označená krabica, do ktorej môžete nosiť ponožky aj vy. Jediná podmienka je, aby boli nové. Veľkosť a farba je na vás.

            Na konci mesiaca október odnesieme ponožky ľuďom, ktorí ich potrebujú.

            Ďakujeme 🙂

            Darujme pocit tepla a komfortu!

            #podajdalej #podajdalejpresov #ponozkovyoktober #ponozkovyoktober2023 #ponozkovyoktoberpodajdalejpresov

            🧦🧦🧦AKCIA TRVÁ OD 1. OKTÓBRA DO 31. OKTÓBRA 🧦🧦🧦

          • Tanečná škola Glow up

          • Dňa 7.9. 2023 k nám zavítali tanečníčky z tanečnej školy Glow up a žiakom v priestoroch kultúrneho domu predviedli tanečné prvky a všetci si s chuťou zatancovali.

          • Slávnostné otvorenie školského roka 2023/24

          • Dňa 4.9.2023 sa slávnostne otvorili brány našej základnej školy.  Privítali sme nových prvákov a pani riaditeľka a pán starosta sa všetkým žiakom a rodičom prihovorili. Pekný kultúrny program si pripravili žiaci našej školy.