• Záložka do knihy spája školy

          •  

            Aj tento školský rok sme sa zapojili do  13. ROČNÍKA ČESKO-SLOVENSKÉHO PROJEKTU Záložka do knihy spája školy. Tentokrát bola téma Môj literárny príbeh čaká na Tvoje prečítanie. Žiaci všetkých ročníkov vyrobili záložku do knihy pre deti zo základnej školy v Jeseníku v Českej republike. Okrem záložiek sa žiaci štvrtého ročníka rozhodli priblížiť našu obec prostredníctvom krátkeho projektu, ktorý vytvárali na hodine informatiky s pani učiteľkou Mgr. M. Birkovou. Záložky sa deťom veľmi páčili a na výmenu poslali záložky s rôznymi námetmi.

          • iBobor

          • Dňa 8.11. a 11.11. naši tretiaci a štvrtáci súťažili v informatickej súťaži iBobor. Tretiaci v kategórii Drobec a štvrtáci v kategórii Bobrík. Úspešnými riešiteľmi v kategórii Drobec boli: Marek Flender a Sofia Lomnická a v kategórii Bobrík: Vaneska Dolníková, Matúš Fašanga, Evka Kohútová, Peťko Mišeje, Nikolka Hagarová a Lucka Hanzlíková. Srdečne blahoželáme! 

          • Pasovanie prvákov

          • Dňa 4.11.2022 sa v 1. triede našej školy uskutočnila PASOVAČKA PRVÁČIKOV. 

            Pekne vyobliekaní a pripravení prváčikovia sa na tento deň veľmi tešili. 

            Pod vedením svojej triednej pani učiteľky ukázali svoju snahu a šikovnosť pred pani riaditeľkou. S radosťou a odvážne zarecitovali básničky na písmenká, ktoré sa doteraz naučili, zaspievali pieseň spojenú s pohybom spolu s pani riaditeľkou a p.učiteľkou. Slávnostne sľúbili, že budú s radosťou do školy chodiť, úlohy a školské povinnosti riadne si plniť, písmenká naklonia správnym smerom, pravidlá slušného správania dodržia, radosť rodičom a učiteľom budú robiť, s každým zostanú kamaráti. Slovom SĽUBUJEM potvrdili svoj slávnostný sľub prváka. Pani riaditeľka ich veľkou ceruzkou pomocníčkou pasovala za šikovných prvákov. Pri tejto príležitosť im tr. učiteľka odovzdala PAMÄTNÝ LIST. Slovom ĎAKUJEME a spoločnou fotografiou s pani riaditeľkou sme ukončili túto slávnostnú chvíľu. 

            Našim prváčikom prajeme do ďalších dní veľa úspechov a usilovnosti pri plnení svojich školských povinností.