• Prírodovedný projekt

          • Hodiny prírodovedy sú veľmi zaujímavé .Žiaci sa na nich  dozvedajú nové poznatky o našej planéte, ale aj o najbližšom vesmíre. Štvrtáci svojimi modelmi vesmíru ukázali, ako si predstavujú našu slnečnú sústavu.  Nápadité projekty žiakov 4.ročníka sú vystavené vo vestibule školy.

        • Robin Hood
          • Robin Hood

          • Pre tých, čo nevedia, tak DAB je skratka:  Divadlo Andreja Bagara. Predvlani, keď sme o „korone „ ani nechyrovali, zúčastnili sme sa divadelného predstavenia Kráska a netvor. Bol to silný zážitok. Tento rok sa do divadla ísť nedá, ale nie celkom: dostali sme pozvánku na videozáznam predstavenia Robin Hood. Tak sme si to mohli pozrieť na interaktívnej tabuli. Nie je to ani zďaleka tak zaujímavé ako herci naživo, špeciálne efekty svetiel a zvuku. Ale museli sme sa uspokojiť aj s týmto a páčilo sa nám, že na nás v divadle mysleli. Pretože záznam sa dal hocikedy zastaviť,  mohli sme si navzájom vysvetliť, čomu sme nerozumeli alebo ukázať, čo sa nám páčilo. Divadlo je skutočne veľké umenie na malej ploche.

          • Pomáhajúce profesie v edukácii detí a žiakov II

          • Základná škola s materskou školou Diviacka Nová Ves sa zapojila do národného projektu ,,Pomáhajúce profesie v edukácii detí a žiakov II ". Projekt významne podporuje pozitívne zmeny v inkluzívnom vzdelávaní priamo v školskom prostredí prostredníctvom edukačnej podpory zo strany pedagogických asistentov (PA), asistentov učiteľa pre deti a žiakov so zdravotným znevýhodnením (AU) a členov inkluzívnych tímov.  

            Cieľovou skupinou národného projektu sú všetky školy zaradené do siete škôl a školských zariadení v SR (t. j. štátne, cirkevné aj súkromné školy) a deti/žiaci, ktoré/ktorí tieto školy navštevujú.

            Tento projekt sa realizuje vďaka podpore z Európskeho sociálneho fondu a Európskeho fondu regionálneho rozvoja v rámci Operačného programu Ľudské zdroje.

            https://mpc-edu.sk/nppop-2/oprojekte

          • Usmernenie Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR

          • Pri nástupe do školy po jesenných prázdninách 09.11.2020 je NUTNÉ, aby mal každý žiak vypísané Vyhlásenie zákonného zástupcu o bezinfekčnosti.

            Vyhlasenie_zakon._zastupcu_8.11.2020.pdf

            Takisto zamestnanec vstupuje do školy s vypísaným vyhlásením.

            Vyhlasenie_zamestnanca_8.11.2020.pdf

            Na stránke ZŠ s MŠ Diviacka Nová Ves sú zverejnené aktuálne platné usmernenia  vyplývajúce z druhého kola celoplošného testovania pre testované okresy. 

            Usmernenie_Spolocna_zodpovednost_8.11.2020.pdf

            1. Dieťa v materskej škole, žiak prvého až štvrtého ročníka základnej školy bez obmedzenia veku, ktorý sa nezúčastnil testovania, majú podľa § 1 ods. 2 písm. g) a u) vyhlášky č. 20 povolený vstup do školy aj bez preukázania negatívneho výsledku testu. Pri návrate do školy po viac ako troch dňoch predkladá vyhlásenie  zákonného zástupcu.

            2. Ak je dieťa alebo žiak v povinnej 10-dňovej izolácii z dôvodu svojho pozitívneho výsledku alebo pozitívneho výsledku testu člena jeho domácnosti, zákonný zástupca informuje lekára podľa § 1 ods. 2 písm. b) vyhlášky č. 15. Zákonný zástupca oznamuje škole povinnú izoláciu dieťaťa alebo žiaka a informuje, či sa žiak zúčastní dištančného vzdelávania. Ak sa žiak dištančného vzdelávania nezúčastňuje, škola ho eviduje ako neprítomného. Pri návrate do školy po ukončení 10-dňovej povinnej izolácie odovzdáva zákonný zástupca škole potvrdenie od lekára.

            3. Zákonný zástupca, ktorý sa nevie preukázať negatívnym výsledkom testu, podľa vyhlášky č. 20 nemôže vstúpiť do vnútorných a vonkajších priestorov školy alebo školského zariadenia. MŠVVaŠ SR v tomto prípade odporúča, aby zákonný zástupca neumiestňoval dieťa do materskej školy na najbližších 10 kalendárnych dní. Pokiaľ ide o zákonného zástupcu žiaka základnej školy, ministerstvo odporúča zákonnému zástupcovi postupovať v zmysle bodu 5. Rozhodnutia ministra školstva z 28. augusta 2020, t. j. ospravedlniť žiaka z vyučovania na 5 za sebou nasledujúcich vyučovacích dní. Žiaci, ktorí už pri prvom kole testovania boli na 5 vyučovacích dní ospravedlnení (z dôvodu, že sa netestovali zákonní zástupcovia) a zároveň splnili odporúčanie absolvovania 10 dňovej izolácie, sa môžu v zmysle epidemiologických pravidiel vrátiť do školy a materskej školy. Pri návrate do školy po viac ako troch dňoch predkladá zákonný zástupca vyhlásenie zákonného zástupcu.

            Podmienky_vstupu_do_skoly_8.11.2020.pdf

             

             

          • Tekvičkové dopoludnie

          • Dňa 23.10. 2020 sme v rámci PVC a VYV vytvárali a ozdobovali pripravené tekvičky. Krásne výtvory sme umiestnili na schodoch pri vstupe do školy. Žiaci školy a ŠKD sa podieľali na halloweenskej výzdobe školy. Pôvod slova Halloween je odvodené od All Hallows’ Even alebo All Hallows’ Evening, znamenajúce Predvečer všetkých svätých (31. október).

          • Záložka do knihy spája

          • Aj tento rok sme sa zapojili do projektu Záložka do knihy spája školy. Jedenásty ročník Česko-slovenského projektu má názov: Radosť s čítania ukrytá vo veršoch básní a v próze. Projekt je  organizovaný pedagogickou knižnicou v Bratislave v spolupráci s Národným pedagogickým múzeom a knižnicou J.A. Komenského v Prahe. Deti majú vždy veľkú radosť, že sa aj takýmto nie digitálnym spôsobom môžu skontaktovať s našimi kamarátmi z Čiech. Píšeme si listy  už 2. rok. Dúfame, že sa s nimi budeme mať možnosť  niekedy stretnúť.

          • Farebný týždeň

          • V dňoch od 12.10. do 16.10.2020 na škole prebiehala súťaž FAREBNÝ TÝŽDEŇ.

            Súťaž bola  zameraná na zdravú výživu. Každý deň žiaci s pani učiteľkami  určili farbu dňa a deti si podľa danej farby priniesli ovocie, zeleninu a zároveň oblečenie. Mohli  byť aj doplnky ako sponky, čelenky, hodinky a pod.

            Farby týždňa:

            Pondelok : zelená
            Utorok : žltá
            Streda : oranžová
            Štvrtok : modrá/fialová
            Piatok : červená.

            Za každý kus ovocia, zeleniny, oblečenia, doplnkov dostal žiak bod. Každý deň sa započítavali body celej triedy a na záver sútaže sa vyhlási trieda s najväčším počtom bodov. Víťazná trieda bude odmenená.

            FT.pdf


        • Didaktické hry 2020
          • Didaktické hry 2020

          • 14.9.2020 sa konali Didaktické hry v prírode / v Trstenci / spojené s opekačkou. Prežili sme spoločne krásne slnečné dopoludnie v našej nádhernej prírode. Zároveň sme načerpali nové sily do ďalšieho školského roka.

            Do galérie Didaktické hry 2020 boli pridané fotografie.

             

          • Školský rok 2020/2021

          • 2.9.2020 sa opäť otvorila školská brána našej školy a my sme s potešením privítali našich nových 11 prváčikov.
            Kvôli epidemiologickej situácii sa konalo slávnostné otvorenie nového školského roka v triedach.
            Pani triedna učiteľka Mgr. Mária Michalíková pripravila pre svojich prvákov triedu, aby sa v nej naši najmenší cítili príjemne.
            Srdečne privítala deti spolu s ich rodičmi a spoločne sa zoznámili. Ako spomienku na 1.školský deň deti dostali knihu a ďalšie darčeky.
            Deti privítala aj naša pani riaditeľka Mgr. Zdena Knyblová.
            Prváčikov privítal aj pán starosta Ivan Kohút, deťom dal sladkú odmenu a poprial im veľa zdravia, šťastia a úspechov v škole.
            Veríme, že s trpezlivosťou a úsmevom na tvári deti všetky nové veci postupne zvládnu.
            Pre našich prváčikov to bol veľký a nezabudnuteľný deň.
            Prajeme im, aby sa v školskom prostredí cítili ako doma,aby svoje školské povinnosti zvládali bez zbytočného stresu. A s radosťou prichádzali každý deň do školy.
            Tešíme sa na naše spoločné zážitky.

             

          • Otvorenie školského roku 2020/21


          • Riaditeľstvo Základnej školy s materskou školou v Diviackej Novej Vsi oznamuje žiakom a zákonným zástupcom žiakov, že otvorenie školského roku v základnej škole sa uskutoční  dňa 2.9.2020 o 08:00 hod v jednotlivých triedach. Do tried vstupujú len žiaci -  s výnimkou prvého ročníka, kde sú zákonní zástupcovia povolení.

            - Vstup do školy je možný len s prekrytím horných dýchacích ciest rúškom.

            - Pri vstupe bude zabezpečená dezinfekcia rúk.

            - Zároveň žiak odovzdá triednemu učiteľovi vyplnený zdravotný dotazník zákonného zástupcu  a vyhlásenie zákonného zástupcu.  Tlačivá sú k dispozícii na webovej stránke školy.

            Prevádzka materskej školy začne 2. septembra v čase od 6:00 do 16:15 hod. Deti vstupujú v sprievode zákonného zástupcu, ktorý zodpovedá za dodržiavanie hygienicko–epidemiologických opatrení pri privádzaní dieťaťa do materskej školy, počas pobytu v šatňovom priestore materskej školy a pri odvádzaní dieťaťa z materskej školy v zmysle aktuálnych opatrení, t.j. nosenie rúšok, dodržiavanie odstupov, dezinfekcia rúk. Pri vstupe sa vykoná ranný filter.

            Zákonný zástupca zároveň predkladá pri prvom nástupe dieťa do materskej školy  vyplnený zdravotný dotazník zákonného zástupcu a vyhlásenie zákonného zástupcu.  Tlačivá sú k dispozícii na webovej stránke materskej školy.

            Riaditeľka základnej  školy s materskou školou upozorňuje, že nikto s príznakmi infekcie dýchacích ciest, ktoré by mohli zodpovedať známym príznakom COVID-19 resp. inej infekčnej choroby nesmie vstúpiť do priestorov základnej a materskej školy. 

            Nastup_do_skol_-_2._september_2020.pdf

            Oznam_zakonnym_zastupcom.docx

            Dotaznik_zakonneho_zastupcu.docx

            Vyhlasenie_zakonneho_zastupcu.docx


          • Oznam

          • ZŠ s MŠ Diviacka Nová Ves a Metodicko-pedagogické centrum Bratislava uzavreli zmluvu o vzájomnej spolupráci pri implementácii projektových aktivít v rámci národného projektu „Pomáhajúce profesie v edukácii detí a žiakov II”. Škola sa v rámci realizácie tohto Projektu zaväzuje vytvoriť pracovné podmienky pre pedagogického asistenta.

          • Koniec školského roku

          • Predposledný deň školského roka 2019/20 sme uskutočnili didaktické a loptové hry, opekačku v areáli školy. 30.júna  si v triedach žiaci prebrali vysvedčenia a  vecné ceny za výborné výsledky v škole, vzorné správanie a  zberovú činnosť.

          • Slávnostné otvorenie otvorenie detského ihriska

          • Dňa 3.6.2020 za prítomností Ing. Janky Madajovej, predsedníčky družstva COOP Jednota Prievidza, pána  Ivana Kohúta, starostu obce  a ostatných hostí sme slávnostne otvorili detské ihrisko. Financie sme získali z projektu COOP Jednota na podporu miestnych lokalít a z 2% daní.

          • Kto je to?

          • Žiaci 3. ročníka v projekte predviedli, ako už vedia v angličtine opísať svoju spolužiačku alebo spolužiaka. K opisu pripojili aj milú ilustráciu.

          • Obrázkové slovníčky


          • Počas dní trávených doma si žiaci 2.ročníka tvorili svoje vlastné obrázkové slovníčky. Pri ich tvorbe si zopakovali slovnú zásobu, ktorú si doposiaľ osvojili. Slovníčky využijú v 3.ročníku, keď sa budú venovať anglickej abecede.

             

             

          • Nové žiacke projekty

          • Naši žiaci sa pripravujú na výučbu veľmi svedomito. Dôkazom toho sú učebné materiály, ktorými sa v domácom prostredí obklopujú. Ďalej tvoria projekty s názvom ,,Moja obec".

            Naši tretiaci vedia, že poľné rastliny pestujeme na poli pre úžitok. Zapracovali na projekte ,,Životný cyklus poľných plodín". Projekty sa im veľmi podarili.

          • Žiacke projekty

          • Naši usilovní žiaci z 2.A triedy vytvorili projekt na tému ,, Kalendár - Mesiace v roku". A kedže sa kreativite medze nekladú, vznikli naozaj originálne diela.

            Žiaci z 3.A triedy tvorili projekty k témam ,,Vtáci, obojživelníky, plazy a ryby" . Svoju tvorivosť ukázali na ich zhotovovaní.

            P. uč. Romana Haragová